Pate met uienmarmelade en sinaasappelchutney

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de afbakbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing
op de verpakking.

Verhit de olie in een pan met dikke
bodem en fruit hierin de uienringen circa
drie minuten. Strooi de suiker erover en
laat deze licht karamelliseren. Giet de wijn
en wijnazijn erbij en roer de honing erdoor.
Kook dit zachtjes, onder af en toe roeren,
zonder
deksel op de pan in circa twintig
minuten tot een marmelade.
Breng op
smaak met versgemalen
peper.

Verdeel de pat? over de borden en
serveer
met de uienmarmelade,
sinaasappelchutney
en het brood.

Ingrediënten

4 plakjes grove pat?
1 eetlepel olijfolie
3 rode uien, in ringen gesneden
1 eetlepel bruine basterdsuiker
100 ml rode wijn
100 ml rode wijnazijn
4 eetlepels honing
4 eetlepels sinaasappelchutney
4 afbakbroodjes