Patemousse van kippenlevertjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Fruit de sjalotjes en knoflook zachtjes aan in 50 gram van de roomboter. Voeg daarna de tijm toe. Bak hierin de kippenlevertjes op hoog vuur totdat ze net gaar zijn (en nog een beetje roze van binnen). Blus het af met de Calvados.

Haal de tijm eruit en pureer het mengsel in een keukenmachine. Voeg de rest van de roomboter in blokjes toe, terwijl de machine draait. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Wrijf de pat?mousse door een bolzeef en doe hem in een schaaltje. Zet het schaaltje afgedekt in de koelkast om op te stijven. Haal de mousse na 2 uur uit de koelkast en serveer hem.

Ingrediënten

300 g kippenlevertjes
2 sjalotjes, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 takje tijm
200 g roomboter
50 ml Calvados