Peer met gorgonzola

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Verwarm de wijn met de honing in een ruime pan. Snijd de peren in de lengte door en probeer daarbij ook het steeltje door te snijden. Verwijder met een bolletjessteker of lepeltje het klokhuis en leg de peerhelften in de pan. Laat ze met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven. Laat ze in het vocht afkoelen tot lauw. Schep ze op een schaaltje en giet er een paar lepels stoofvocht over. Schep op elke peer een flinke lepel gorgonzola en bestrooi met de pijnboompitten.

Bron: KmdK 08-2008

Ingrediënten

2 grote rijpe peren, Conference
3 el honing
250 ml zoete dessertwijn
100 gorgonzola dolcelatta
25 g geroosterde pijnboompitten