Peperige ribeye met zoete aardappelchips

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast en bestrijk het met olijfolie. Plet de peper en zout samen in een vijzel en wrijf er de ribeyes mee in. Boen de aardappels goed schoon en snijd of schaaf ze in dunnen plakjes. Dep ze droog met keukenpapier.
Stap 2
Verhit de (grill)pan en bak de ribeyes aan beide kanten circa 3 minuten voor een medium doorgebakken ribeye. Verwarm ondertussen de olie tot 180 graden Celsius en frituur de aardappelschijfjes in circa 3 minuten goudbruin. Bestrooi ze met grof gemalen zout. Lekker met groene sla en chilimayonaise.

Bron: Koken met de Keurslager nr 07-2007

Ingrediënten

4 rieyes van circa 150 g
1 el olijfolie
2 el groene peperkorrels
grof zeezout
400 g zoete aardappels
olie om in te frituren, bij. arachideolie

Keukengerei

vijzel keukenpapier (grill)pan