Peperonata 4 personen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Leg de paprika’s op een ovenrek of bakplaat en bestrijk ze licht met olie. Leg ze vlak onder het grill element en laat ze zwart blakeren, schuif de bakplaat eruit en keer de paprika’s om, laat ze aan alle kanten zwart worden. Neem ze uit de oven en leg ze in een afgesloten schaal, pan of doe ze in een afgesloten plastic zak. Als ze afgekoeld zijn kun je met de vingers het vel voorzichtig lostrekken. Snijd ze in vieren en haal de zaadlijst eruit. Snijd ze in repen.

Stap 2
Snijd de ui doormidden en snijd de helften in dunne plakjes. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes aan. Doe nu alle andere ingredi?nten en de paprikareepjes erbij en laat zachtjes een half uurtje zonder deksel pruttelen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 6

Ingrediënten

2 rode paprika's
2 gele paprika's
6 el olijfolie
2 zoete uien
2 teentjes knoflook geperst
1 tl suiker
1 blik gepelde tomatenblokjes
1 laurierblad
1 takje rozemarijn, alleen de naaldjes
1 el rode wijnazijn

Keukengerei

Afgesloten schaal, pan of plastic zak Pan met dikke bodem