Pepersteak met Mexicaanse stamppot

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de stamppot. Kook de aardappelen goed gaar en maak er met de melk, de boter en wat zout en peper op de gebruikelijke manier puree van. Kook de groenten gaar in water met wat zout. Schep de uitgelekte groenten door de aardappelpuree. Verwarm de ovengrill voor. Schep de stamppot in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet kort onder de ovengrill tot het kaaskorstje goudbruin begint te kleuren.
Stap 2
Verhit de boter in een koekenpan en bak de pepersteaks 3-4 minuten per kant tot ze de gewenste gaarheid hebben. Serveer ze met de stamppot.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 3

Ingrediënten

4 pepersteaks
40 gram braadboter
Voor de stamppot: 1 kg bloemig kokende aardappelen
2 dl melk
50 gram boter
zout en versgemalen peper 600 gram gemengde groenten (doperwtjes, ma?skorrels en paprikablokjes), vers of uit de diepvries
75 gram versgeraspte belegen Goudse kaas

Keukengerei

Kookpan Ovenschaal Koekenpan