Pepersteak met shii-take en noedels

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook of wel de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel af onder warm water zodat de sliertjes niet gaan plakken en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

Stap 2
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de pepersteaks om en om bruin. Na circa 2 minuten per kant zijn ze nog roze van binnen. Haal de steaks uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Stap 3
Bak in het braadvet de knoflook en shii-take kort aan, blus af met de sojasaus en meng de mie erdoor. Snijd het vlees in repen en laat nog even mee warmen met de mie. Verdeel op vier borden en bestrooi met bieslook en sesamzaad.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

4 pepersteaks
400 g Chinese eiermie of bami
2 el. zonnebloemolie
2 teentjes knoflook in plakjes
50 g shii-take in plakjes
2 el. sojasaus kikkoman
bieslook
geroosterd sesamzaad

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan