Pesto

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1

Was de basilicum, sla hem droog en trek het blad van de stelen. doe ze in de kom van de foodprocessor.

Stap 2

Doe er het gesnipperde teentje knoflook, de pijnboompitten of de hazelnoten, de Parmezaanse kaas en wat zout en peper bij (de kaas is al zout!). Voeg een scheutje van de olie toe en laat draaien tot het een glad mengsel is.

Stap 3

Giet de resterende olie in een dun straaltje op het draaiende mes en schpe de saus in een glazen pot die met een schroefdeksel kan worden afgesloten. Bewaar in de koelkast en laat voor gebruik op kamertemperatuur komen. Lekker als pastasaus of dipsaus voor rauwkost.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 flinke bos basilicum
1 teentje knoflook
2 eetl. pijnboompitten of geroosterde hazelnoten
50 g versgeraspte Parmezaanse kaas
zout en versgemlen peter
extra vergine olijfolie

Keukengerei

Foodprocessor Glazen pot met deksel