Picadillo

  • 5 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Hak het spek fijn. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika zonder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Snijd de appels met de schil zonder de klokhuizen in blokjes.

Stap 2
Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan op hoog vuur regelmatig omscheppend goudbruin en laat ze op een bord afkoelen.

Stap 3
Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan en laat de ui en de paprika omscheppend circa 5 minuten fruiten tot de ui begint te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Voeg het gehakt toe en laat omscheppend bakken tot het rul is en begint te kleuren. Bestrooi met wat zout en peper en de paprikapoeder. Voeg de gezeefde tomaten en de rozijnen toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes stoven.

Stap 4
Schep na 5 minuten de appelblokjes door de saus en schep af en toe om. Bestrooi met de geroosterde amandelen. Serveer met gekookte rijst waar een blikje uitgelekte red kidneybonen door is geschept en eventueel een komkommersalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

400 g kalkoengehakt of rundergehakt
100 g magere spekblokjes
1 flinke ui
1-2 teentjes knoflook
1 rode paprika
2 stevige appels, bijvoorbeeld Jonagold
1 zakje geschaafde amandelen
4 eetl. plantaardige olie
zout en versgemalen peper
1 theel. paprikapoeder
1 pak of blik gezeefde tomaten (passata; 0,5 l)
100 g rozijnen

Keukengerei

Kom Koekenpan