Piepkuiken met ontbijtspek

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de piepkuikens in een braadslee of vuurvaste ovenschaal en giet daar het citroensap bij. Zorg dat de kuikens goed overgoten zijn met sap.

Wrijf de buikholte en de buitenkant van de kuikens in met het specerijenmengsel. Wikkel het ontbijtspek om een partje citroen en steek dit in de buikholte. bedek de kuikens met de rest van het ontbijtspek.

Schenk de wijn en de kippenfond in de braadslee. Leg de citroenpartjes om het piepkuiken heen en zet de schaal een 45 minuten in de oven. Besprenkel de kuikens elk kwartier met het braadvocht.

Bron: Proef 3 2013

Ingrediënten

2 piepkuikens
100 g ontbijtspek
Mix van kardemon, peperkorrels en zeezout
Sap van 3 citroenen
2 citroenen in partjes
1 dl kippenfond van bouillonblokje
250 ml droge witte wijn