Pikant stoofpannetje uit de oven

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit de olijfolie in een braadpan, bak de stukken riblap aan alle kanten bruin en bestrooi deze met de bloem.
Verkruimel het pepertje erover, voeg de ansjovis toe en bestrooi het vlees met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
Voeg knoflook, wijn en azijn toe en schep alles goed om.
Zet de pan, met het deksel erop, 2,5 uur in de oven.

Ingrediënten

1 kilo riblap, in stukken van ca. 6 cm lengte
10 ansjovisfilets
1 gedroogd pepertje
2 afgestreken eetlepels bloem
2,5 dl rode wijn
0,5 dl balsamicoazijn
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
scheutje olijfolie