Pikante gehaktballetjes met tomatenrijst

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe het gehakt in een kom. Snipper of rasp de ui heel fijn en meng met het korianderpoeder, het paprikapoeder,de eierdooier en wat zout en peper goed door het gehakt. Rol met vochtige handen 6 even grote balletjes van het gehakt, plat ze iets af en laat ze desgewenst in de koelkast opstijven.

Stap 2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruis intussen de vleestomaten tegenover de steelaanzet in, doe ze in een kom, overgiet ze met kokend water, laat ze 1 minuut staan, laat ze onder de koude kraan schrikken en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes. Schep de tomatenketchup, het citroensap, de suiker, de sojasaus en wat peper door de tomatenblokjes en schep het mengsel daarna door de gare rijst. Laat nog kort doorwarmen.

Stap 3
Bak terwijl de rijst kookt de gehaktballetjes in de hete braadboter rondom bruin en gaar. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Serveer de pikante gehaktballetjes met de tomatenrijst. Lekker met doperwtjes, sperzieboontjes of broccoli.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr 4

Ingrediënten

250 gram gehakt, half om half (ongekruid)
1 kleine ui
1 theel. korianderpoeder
1 theel. paprikapoeder
1 eierdooier
zout en peper
25 gram braadboter
100-150 gram rijst
2 vleestomaten
2 eetl. tomatenketchup
sap van 1/2 citroen
2 theel. suiker
1 eetl. sojasaus

Keukengerei

Kom Rasp Kookpan Braadpan