Pikante kippenspies met kaaskorstje

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in de lengte in 12 repen van circa 1,5 cm dik. Maak een marinade van de olie, zout en specerijen. Wentel de kip hierin en laat afgedekt een uur marineren. Maal de boterhammen in de keukenmachine fijn. Vermeng in een diep bord het broodkruim met de kaas en rozemarijn. Doe in twee andere diepe borden de bloem en het ei. Steek de sat?prikkers door de kiprepen en wentel ze eerst licht door de bloem, dan door het ei en druk ze vervolgens in het broodmengsel. Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kippenspiesen per vier stuks op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Houd ze eventueel warm in een warme oven tot ze allemaal gebakken zijn. Lekker met sla en chilisaus.

Bron: Koken met de keurslager nr. 03 2008

Ingrediënten

400 g kipfilet
1 el olie
snuf zout
mespunt chilipoeder
1 tl paprikapoeder
3 licht geroosterde witte of mais boterhammen zonder korsten
100 g fijn geraspte belegen kaas
mespunt gedroogde rozemarijn
2 el bloem
2 geklutste eieren
1 dl olie
12 sat?prikkers