Pikante roergebakken hamlapjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de hamlapjes in hele dunne reepjes en bestrooi met zout en peper. Hussel de bloem door het vlees. Verwarm twee eetlepels olie en bak de reepjes vlees in drie porties aan. Schep ze steeds uit de pan. Giet nog een eetlepel olie in de pan en fruit de ui 3 minuten op zacht vuur. Voeg de knoflook en sambal toe en fruit nog 1 minuut. Giet de ketjap erbij en schep het vlees door de saus.

Stap 2
Schep op het laatste moment de taug? en de koriander door het vlees en serveer direct. Lekker met basmatirijst en bijvoorbeeld sperziebonen.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

600 g hamlapjes
zout en peper
3 el bloem
2 el olie
1 ui, in schijfjes
2 tenen knoflook, in schijfjes
1 el sambal brandal
3 el ketjap manis
200 g taug?, gewassen en gedroogd
2 el verse koriander, gesnipperd

Keukengerei

wok