Pikante wokschotel met roerbakreepjes en garnaal

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Spoel de garnalen af en dep ze droog met keukenpapier. Wel de eiermie zoals op de verpakking staat aangegeven en laat ze uitlekken in een vergiet.

Stap 2
Blancheer ondertussen de peultjes of sugarsnaps een minuut in kokend water met zout en spoel ze koud af.

Stap 3
Verwarm de olie in een wok en roerbak de roerbakreepjes, garnalen en rode peper op hoog vuur. Voeg de peultjes of sugarsnaps toe en roerbak even mee. Voeg de woksaus en mie toe en warm goed door. Verdeel over 4 kommen of borden en bestrooi met bosui.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

400 g varkens roerbakreepjes
200 g grote gepelde garnalen, rauw of gekookt
200 g Chinese eiermie
100 g peultjes of sugarsnaps
2 el. zonnebloemolie
1/2 rode peper, fijngehakt
4 el. woksaus
2 bosuitjes, gesnipperd

Keukengerei

Vergiet Wok