Pindaballetjes met noedels en pindasaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Oosters
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe alle ingredi?nten bij elkaar in een kom en kneed goed door tot een smeu?g gehakt. Draai er kleine balletjes van ter grootte van een pingpongballetje. Laat de balletjes in de koelkast een beetje opstijven voordat je ze gaat bakken in de boter.

Stap 2
Verwarm de vloeibare boter in een koekenpan of hapjespan. Doe de balletjes in de pan en bak ze rondom bruin, rol ze af en toe om met een lepel. Bak er niet te veel tegelijk, ze moeten allemaal de pan raken en genoeg ruimte hebben om te draaien zodat ze aan alle kanten gelijkmatig bruin worden. Haal de balletjes die aangebraden zijn even uit de pan om de volgende balletjes te bakken.

Stap 3
Als alle balletjes rondom aangebraden zijn mogen ze met zijn allen in de pan, giet er een beetje water op zodat ze in een beetje jus nog 10 minuten kunnen garen.Maak er lekker noedels (die je gewoon in water laat wellen) en kant-en-klare pindasaus uit een potje bij.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

1 basisrecept gehakt
4 el gebakken uitjes uit een potje
100 g ongezouten pinda?s, fijngehakt of gestampt
2 el zoete ketjap
2 el vloeibare boter

Keukengerei

Kom Koeken- of hapjespan Steelpan