Pirouette met pappardelle picante

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook. Verwarm de olie in een grote hapjespan of wok en fruit alle paprika zachtjes aan. Voeg na twee minuten de knoflook en peper toe en laat nog een minuut meebakken. Voeg de peterselie toe en roer nog een halve minuut om. Zet het vuur uit.

Stap 2
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de pirouette in 2 minuten per kant. Kook de pappardelle ondertussen in 2 minuten beetgaar en giet af. Voeg de pasta toe aan de saus en vermeng goed met elkaar. Lekker met knapperig brood en salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 5

Ingrediënten

4 x pirouette
zout
6 el olijfolie, extra vergine
1 rode paprika in piepkleine blokjes
1 gele paprika in piepkleine blokjes
2 tenen knoflook, geperst
1 rode peper, zonder zaadjes en fijngehakt
1 hand peterselie, gehakt
1 el vloeibare boter
300 g verse pappardelle

Keukengerei

Kookpan Hapjespan of wok Koekenpan