Pisangcake

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Afrikaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 150◦C. Prak de bananen fijn met een vork en roer de boter met de suiker zacht met de elektrische mixer. Klop de banaan erdoor en dan een voor een de eieren. Zeef het bakmeel erboven en schep het erdoor. Schep op het laatst de rozijnen en noten erdoor.

Stap 2
Vet een cakeblik of 4 muffinvormpjes in met wat boter en bestuif met bakmeel. Schep het deeg in de vorm en bak in circa 30 minuten gaar. Laat de cake afkoelen tot lauw en serveer een plak met bijvoorbeeld een bolletje roomijs en chocoladesaus.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

2 rijpe bananen
75 g boter en een klontje voor invetten
125 g rietsuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
snuf zout
50 g gewelde sultana rozijnen
50 g geroosterde hazelnoten of amandelen, gehakt

Keukengerei

elektrische mixer cakeblik of muffinvormpjes