Pitabroodjes met pikant gehakt

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussendoortje
  • 0-20 minuten
  • Turks
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Voeg kerrie, korianderpoeder, kaneel en wat zout en peper toe en laat die kort meebakken. Voeg het gehakt toe, maak het met een vork los en bak tot het begint te kleuren. Voeg het potje witte bonen met tomatensaus toe en laat al roerend doorwarmen tot een deel van het vocht is verdampt en het een dik mengsel is. Proef of er nog zout en/of peper bij moet.

Stap 2
Bak intussen de pitabroodjes in de voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open, schep wat sla erin en schep daarop het pikante gehaktmengsel. Garneer met sla, komkommer en tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

400 gram ongekruid, half om half gehakt
1 ui
3 eetl. olie
1 theel. kerrie
1 theel. korianderpoeder
1/2 theel. kaneel
zout en versgemalen peper
1 potje witte bonen met tomatensaus
6 pitabroodjes
fijngesneden ijsbergsla, plakjes komkommer en plakjes tomaat

Keukengerei

Koekenpan