Pittig Portugees kippetje

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Portugees
Aan de slag

Bereidingswijze

Haal de pitjes uit het pepertje en snijd het pepertje heel fijn. Meng het pepertje met twee lepels olijfolie, de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel kipkruiden en het limoensap. Voeg naar smaak peper toe. Verdeel de marinade over de kip en laat het geheel in de koelkast minimaal 2 uur intrekken. Verhit drie eetlepels olijfolie en bak de kip hierin een paar minuten. Haal de stukken uit de pan en houd ze apart. Doe de resterende olie in dezelfde pan. Bak hierin de spekreepjes en fruit de wortel, paprika en courgette. Doe er de stukken kip bij en blus af met de witte wijn. Voeg de tomaten toe en laat het geheel drie kwartier zachtjes garen.

Bron: Proef...nr 3 2009

Ingrediënten

1 hele kip in stukken
50 g spekreepjes
1,5 dl droge witte wijn
250 g blokjes tomaat (blik)
250 g wortelen, in blokjes
250 g paprika (diverse kleuren), in blokjes
250 g courgette, in blokjes
1 rood Spaans pepertje
1 knoflookteentje
geperst sap van 1 limoen
1/2 dl olijfolie
1 eetlepel kipkruiden