Pittige curry met kokos

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Indiaas
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de poelet aan in wat olie en voeg de kerriepoeder en de helft van de currypasta toe. Even doorbakken en dan afblussen met de bouillon en de kokosmelk. Laat dit in 2 uur gaarsudderen.

Kook de rijst met wat zout in niet te veel water net niet gaar, giet de rijst niet helemaal af en laat deze met de deksel erop staan.

Bak de peper en de sjalotten in wat olie en voeg de resterende currypasta toe zodat deze even meebakt, voeg de groenten toe en bak ook deze even mee.

Voeg het gestoofde vlees toe en kook het geheel nog even door. Voeg nu de yoghurt toe en warm die kort mee.

Serveer met gekookte basmatirijst.

Bron: Proef...nr. 2 2010

Ingrediënten

400 g runderpoelet
2 eetlepels Madras currypasta
2 chilipepers (fijngesneden zonder de pitjes)
1 gele paprika (in grove stukken)
1 eetlepel kerriepoeder
? courgette (in grove stukken)
3 sjalotjes (gesnipperd)
2 blikjes kokosmelk
5 dl runderbouillon
200 g basmati rijst
? liter volle yoghurt
1 dl olijfolie