Pittige kippenpoten met bonenpuree
- 4 personen
- Makkelijk
- Hoofdgerecht
- > 60 minuten
- Nederlands
Verwarm de oven op 150 graden. Verhit 2 el olie in een braadpan die in de oven kan en bak hierin de kippenpoten rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout.
Meng de tomatenpuree met 4 dl olijfolie en roer er het venkelzaad, de roze peperbessen, chilivlokken, knoflook en ui doorheen.
Giet de tomatenolie over de kippenpoten en zet de pan 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Pureer ondertussen de bonen in een keukenmachine met het citroensap en de -rasp, 2 el olijfolie en 2 el water. Breng de puree op smaak met peper en zout.
Verwarm de puree op laag vuur in een steelpan.
Schep de puree op vier borden, leg er een kippenpoot bij en schep er wat saus overheen.
- 4 kippenpoten (ca. 1.500 g)
- 5 tenen knoflook, gepeld
- 1 rode ui, grof gehakt
- 1 el chilivlokken
- Tomatenpuree (blikje, 70 g)
- 1 el venkelzaad, gekneusd
- 1 el roze peperbessen, gekneusd
- 4 dl + 4 el olijfolie
- Witte bonen (blik of pot, 500 g uitlekgewicht)
- Rasp en sap van een halve citroen
- Peper en zout