Pizza met 2 soorten ham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op het pak. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap en leg die op de ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 220?C. Bestrijk de pizza dun met de saus en laat rondom een deegrandje vrij. Bestrooi met de gemengde kruiden. Snijd de beide soorten ham in smalle reepjes. Snijd de schoongemaakte paprika?s in reepjes. Snijd de uien in halve ringen en maak de reepjes ui los. Verdeel de ham, de paprika en de ui over de pizza. Bestrooi met de geraspte kaas en bedruppel met wat olijfolie. Bak de pizza volgens de aanwijzingen op de verpakking van de pizzamix in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Snijd de pizza in stukken en serveer ze warm of lauwwarm. Als hoofdgerecht is de pizza lekker met een gemengde sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 6

Ingrediënten

200 gram rauwe ham, in dikke plakken
200 gram gekookte ham, in dikke plakken
1 pak mix voor pizzabodem
1/2 pot pizzasaus
2 theel. gemengde Italiaanse kruiden
1 grote rode en 1 grote gele paprika
2 uien
200 gram grof geraspte lichtbelegen Goudse kaas
olijfolie om te bedruppelen

Keukengerei

Kom Deegroller

Vragen?