Pizza met kerstomaatjes aan de tros en geitenkaas

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Rol het pizzadeeg uit en maak er vier ovale porties van.

Vermeng driekwart van de tijmblaadjes met de room en de geitenkaas. Breng dit op smaak met peper en zout.

Verdeel het kaasmengsel over de pizza’s, maar laat aan de randen twee centimeter vrij. Sprenkel er de honing overheen en verdeel de tomaatjes over de pizza’s. Bestrooi de pizza?s met pijnboompitten en de rest van de tijm.

Bak ze vervolgens ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Bron: Proef 5 2013

Ingrediënten

2 rollen kant-en-klaar pizzadeeg
4 trosjes kerstomaatjes
25 g pijnboompitten
100 g geitenkaas
3-4 eetlepels slagroom
1 eetlepel honing
4 takjes tijm, waarvan de blaadjes geritst