Pizza Parma & Pizza Vitello Tonnato

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Pizza Parma.
Snijd de knoflook klein en meng met de olie. Beleg de bodem met de saus, geraspte kaas, tomaten en mozzarella en bak in een hete oven (300 ?C als het kan) ongeveer 5 minuten. Leg als de pizza uit de oven komt de Parmaham, wat rucola, bascilicum en geschaafde Parmezaanse kaas op elke pizza. Bestrijk de rand met knoflookolie.

Pizza Vitello Tonnato.
We maken de pizza als de andere pizza. Alleen nu bedekken we de pizza met drie eetlepels tonijnsalade en de kalfsfricandeau. Eventueel garneren met wat rauwe andijvie.

Bron: Proef...nr. 5 2009

Ingrediënten

250 g Parmaham
1 portie pizzabodem
1 portie pizzasaus
3 Roma-tomaten in plakjes
200 g geraspte belegen kaas
1 bol mozzarella
100 g rucola
70 g bascilicumblaadjes
100 g vers geschaafde
Parmezaanse kaas
1 teen knofl ook
4 eetlepels olijfolie
400 g gebraden kalfsfricandeau
150 g tonijnsalade
100 g rauwe andijvie

Keukengerei

oven