Pizza piccola van de grill met buffelmozzarella en basilicum

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak het deeg volgens de gebruikaanwijzing maar vervang de boter door een eetlepel olijfolie. Laat het deeg een half uur rijzen en kneed het dan nog een keer door. Verdeel het in twee stukken en rol er op een bestoven werkblad twee cirkels van 5 millimeter dik en leg ze op een stuk dubbelgeslagen aluminiumfolie. Beleg ze met de tomatenblokjes, mozzarella en basilicum. Bestrooi met zout en peper en giet over elke pizza nog een eetlepel olijfolie.
Leg het folie met de pizza?s op de barbecue, leg er een deksel op en bak ze in circa tien minuten gaar.

Bron: KmdK, 04-2008

Ingrediënten

1/2 pak brooddeegmix
3 el extra vergine olijfolie
2 trostomaten, in kleine blokjes
1 bol buffelmozzarella, in dunne plakjes
handje basilicumblaadjes, in reepjes
zout en versgemalen peper
aluminiumfolie

Keukengerei

Barbecue