Poke bowl: Oosters

  • 4 personen
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

600 g kippendijen, zonder bot
400 g jasmijnrijst
1 komkommer
1 zakje sugarsnaps
2 bosuitjes, in reepjes
1 teentje knoflook, geperst
75 g veldsla
4 eetlepels sesamzaadjes, licht geroosterd
3 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel versgeraspte gember
Arachideolie
VOOR DE SAUS
1 rode peper, fijngesneden
Sap en rasp van 2 limoenen
1 eetlepel lichte sojasaus
1 teentje knoflook, geperst
2 eetlepels bruine basterdsuiker
1 theelepel sesamolie

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

Bereiding
1.Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Blancheer de sugarsnaps en snijd ze in de lengte doormidden.
2.Snijd de kippendijen in kleine stukjes en marineer ze ongeveer 5 minuten in de gember, donkere sojasaus en knoflook. Laat de kip vervolgens uitlekken.
3.Verwarm vier eetlepels arachideolie in een pan en bak in circa 8 minuten het vlees gaar.
4.Schil en halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd er plakjes van.
5.Meng de benodigdheden voor de saus met drie eetlepels water.
6.Verdeel de veldsla over vier kommen. Schep er de rijst overheen, gevolgd door het vlees, de sugarsnaps, komkommer en bosui. Druppel de saus eroverheen en strooi er tot slot de sesamzaadjes over.