Pokee bowl: surf en turf

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2.Leg de ossenhaas (op kamertemperatuur) in een marinade van vier eetlepels olijfolie, knoflook, de helft van het citroensap, de bruine suiker en peper en zout.

3.Verwarm twee eetlepels arachideolie in een pan en bak in circa 5 minuten de garnalen rondom gaar.

4.Snijd de mango in repen en de avocado in blokjes. Besprenkel de avocado met het resterende citroensap om verkleuring tegen te gaan.

5.Verdeel de spinazie over vier grote kommen. Schep hier de rijst op en verdeel de ossenhaasblokjes, garnalen, mango en avocado eroverheen. Maak de poke´ bowl af met een paar druppels olijfolie en de pinda’s.

Bron: keurslager.nl

Ingrediënten

200 g ossenhaas, in kleine blokjes
16 garnalen, schoongemaakt
400 g jasmijnrijst
24 spinazieblaadjes
1 avocado
1 mango
Sap van 1 citroen
2 teentjes knoflook, geperst
80 g gezouten pinda’s, fijngehakt
1 eetlepel bruine suiker
Arachideolie
Olijfolie
Peper en zout