Pommes mousseline met beenham en gepocheerd ei

  • 4 personen
  • Lunch
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de plakken ham in gelijke blokjes en zet deze weg.

Kook de aardappels gaar en stoom ze droog. Pureer de aardappels en meng er de roomboter en room door. Breng de dunne puree op smaak met zout en peper en houd warm.

Verwarm in een pan, water met de azijn tot 80 ˚C. Breek het ei en laat het in een sauslepel glijden. Maak nu met een pollepel een draaikolk in het warme water en laat het ei in deze kolk glijden. Pocheer het ei ongeveer vier minuten. Leg het gepocheerde ei in warm water en pocheer de volgende eieren.

Plaats de puree (mousseline) in het midden van een bord en leg daar het ei op. Leg dan de blokjes ham om de puree.

Garneer met bieslook, asperges, prei en druppels olijfolie.

Bron: Proef...nr. 8 2010

Ingrediënten

4 plakken beenham (in blokjes gesneden),
4 grote eigenheimers (geschild in stukken gesneden),
150 g roomboter,
? dl room,
4 eieren (heel vers),
1 prei (in ringen en geblancheerd),
2 groene asperges (in stukjes en geblancheerd),
1 bosje bieslook,
2 eetlepels olijfolie om te besprenkelen,
4 eetlepels azijn