Pomodoro haasje met witlofschotel uit de oven

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een pan met water en een schep zout aan de kook. Snijd de witlofstronkjes doormidden en snijd een wigje uit de harde kern. Blancheer de witlof 2 minuten en laat ze uitlekken in een vergiet.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een lage ovenschaal in met een kwastje boter. Rol steeds twee halve stronkjes in een plak ham en leg ze in de ovenschaal. Verkruimel de kaas over de rolletjes en giet de room eroverheen. Maal er nog wat peper over en bak de rolletjes in 20 minuten gaar en bruin.

Stap 3
Bak ondertussen de Pomodoro haasjes om en om in de koekenpan en laat ze in circa 10 minuten gaar sudderen. Serveer met de witlofschotel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

4 Pomodoro haasjes
100 g gekookte ham
zout
8 stronkjes witlof
kwastje met boter
150 g blauwe kaas
1 dl kookroom
peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Ovenschaal Koekenpan