Pompoen met rozemarijnaardappelen en ham

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de pompoen in blokjes. Kook de aardappelen gaar in de schil. Dat kan ook in 10 minuten in de magnetron op de middenstand. Laat ze afkoelen en snijd ze ook in blokjes. Verwarm de oven voor op 180 ?C. Bak de pompoenblokjes en de aardappelblokjes in de boter en kruid ze met rozemarijn en kerriepoeder. Voeg op het laatst de room toe zodat het geheel gebonden is. Doe alles in een ovenschaal en giet het sinaasappelsap met de Balsamico azijn erover. Schik de ham er overheen en strooi geraspte kaas over de schotel. Zet deze 10 minuten in de oven tot alles goudgeel gekleurd is.

Bron: Proef...02-09

Ingrediënten

8 dikke plakken gekookte achterham
4 aardappelen
1/8 pompoen
4 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
2 theelepels (Madras) kerriepoeder
1 dl room
2 eetlepels boter
1 sinaasappel uitgeperst
150 g geraspte kaas
1 eetlepel Balsamico azijn