Pompoenherfstsalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de kippendijen in stukjes en voeg peper en zout naar smaak toe. Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak daarin de kip en de blokjes pompoen. Regelmatig omroeren. Als de pompoen zacht begint te worden, voeg je de ui, knoflook,

vadouvan, peper en zout en het sinaasappelsap toe. Meng dit goed en laat het in 5 tot 10 minuten beetgaar worden. Laat het afkoelen.

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de bulgur los en laat deze afkoelen.

Maak een dressing van de wittewijnazijn, honing, olijfolie en zout.

Schik de sla op 4 borden, verdeel de bulgur en giet de dressing erover. Verdeel de pompoen metde gebakken kip, rode kool en walnoten over de salade.

TIP:
Pompoen kun je invriezen. Blancheer de rauwe pompoen eerst 2 tot 3 minuten. Bij minimaal -18° is de pompoen tot 12 maanden houdbaar.

Gebruik bij voorkeur flespompoen. Deze bevat weinig zaadjes en vruchtvlees en is daardoor makkelijker te snijden dan een ronde pompoen.

Bron: Proef 2020

Ingrediënten

- 400 g kippendijen
- 400 g flespompoen, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 2 el olijfolie
- 2 uien, in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 6 g vadouvan
- ½ sinaasappel, alleen het sap
- 200 g bulgur
- 60 g rode kool, fijngesneden in reepjes
- 150 g gemengde sla
- 70 g walnoten
- Peper en zout

DRESSING:
- 1 el wittewijnazijn
- 1 el honing
- 2 el olijfolie