Pompoensoep met lamsworstjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180?C. Zet de blokjes pompoen, de ui en de kippenbouillon op het vuur in een soeppan en breng aan de kook.

Voeg de ras el hanout toe en kook het geheel goed gaar in ongeveer 20 minuten.

Doe het mengsel in een blender en pureer de massa tot een gladde soep.

Haal de soep door een fijne zeef en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de borden met de in stukjes gesneden merguez worstjes in de oven.

Schenk de soep in de borden en garneer met een royale lepel Turkse yoghurt.

Bron: Proef 2 2011

Ingrediënten

1 kleine butternut pompoen, geschild en in stukken
5 dl kippenbouillon
1 dl room
1 eetlepel ras el hanout
1 ui gesnipperd
4 merquez worstjes gebraden en in stukjes
4 eetlepels Turkse yoghurt