Pompoensoep met yoghurt, verse tijm en lamsgehaktballetjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bereiding gehaktballetjes

Fruit de ui in 1 eetlepel olijfolie en meng met het gehakt, het geweekte brood, het ei, de munt,
de rozijnen, zout en peper en draai er balletjes van.

Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 5 minuten in de resterende olijfolie.

Bereiding soep

Verwarm de olie en bak hierin zachtjes de pompoen met de sjalotten.

Voeg de bouillon toe, de knoflook en de stukjes aardappel en laat
20 minuten zachtjes koken op matig vuur.

Mix dit met de staafmixer tot een dikke soep. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en voeg de gehaktballetjes toe.

Verdeel de soep over 4 borden en schenk er een eetlepel yoghurt overheen. Garneer met blaadjes tijm.

Bron: Proef 7 2012

Ingrediënten

Ingredienten soep
1 kg gele pompoen, geschild en in blokjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel nootmuskaat
2 sjalotten, fijngesneden
200 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
2 wortelen, in stukjes
1 l kippenbouillon
2 eetlepels olijfolie
Half bosje verse tijm
4 eetlepels yoghurt

Ingredienten gehaktballetjes
350 g lamsgehakt
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 sneetjes brood, geweekt in melk
1 ei
2 eetlepels gehakte munt
2 eetlepels rozijnen
4 eetlepels maiszetmeel

Vragen?