Portobello’s gevuld met gehakt en walnoten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180?C. Draai of snijd de stelen uit de paddestoelen. Snipper de ui. Houd 8 plakjes ontbijtspek achter en snijd de rest in reepjes. Hak de walnoten middelgrof. Doe het gehakt met de spekreepjes, de noten en wat zout en peper in een kom en meng goed. Verhit de olie in een koekenpan en laat de ui met de tijm omscheppend glazig fruiten. Voeg het gehaktmengsel toe en laat omscheppend meebakken tot het gehakt niet meer rood is. Neem de pan van het vuur.

Stap 2
Leg de paddestoelenhoeden met de gladde kant naar beneden in een ingevette lage ovenschaal, waar ze naast elkaar in passen. Vul ze met het gehaktmengsel en druk het gehakt met een lepel goed aan. Dek elke gevulde paddestoel af met 2 plakjes ontbijtspek. Schuif de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven en dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te snel mocht kleuren.

Lekker met stokbrood en kruidenboter en een salade met tomaten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

250 g rundergehakt
100 g gesneden ontbijtspek
4 grote portobello's
1 middelgrote ui
100 g walnoten
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
2 theel. verse of 1 theel. gedroogde tijm

Keukengerei

Kom Koekenpan Ovenschaal