Portugese casserola

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Portugees
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de spekblokjes in de hete olijfolie. Schep ze uit de pan. Bestrooi de saucijsjes met een mengsel van bloem, zout, peper en djinten. Prik de worstjes hier en daar in met een vork. Bak de worstjes rondom goudbruin in het bakvet. Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren, voeg ze bij het vlees en bak ze 2 minuten mee.

Stap 2
Boen de sinaasappels schoon onder heet water en pers ze. Verwijder van een halve sinaasappel de vliezen en het wit van de schil en snijd de schil in flinterdunne reepjes. Voeg sinaasappelsap, wijn en bouillontablet bij het vlees en stoof zachtjes 15 minuten.

Stap 3
Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes. Halveer de olijven. Voeg de champignons, olijven, de sinaasappelschilletjes en de spekblokjes bij de saucijsjes. Stoof nog 3 minuten. Bind het stoofvocht desgewenst met allesbinder of aangeroerde ma?zena. Serveer er gekookte rijst of aardappelpuree en sperziebonen of een groene salade bij.

Ingrediënten

100 gram magere spekblokjes
4 saucijsjes
2 eetl. olijfolie
1 eetl. bloem
1/2 theel. zout
versgemalen peper
1/2 theel. djinten (gemalen komijn)
10 sjalotjes
2 sinaasappels
1 dl droge witte wijn
1 vleesbouillontablet
125 gram champignons
10 olijven zonder pit
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Braadpan