Procureur met Gentse mosterd, jonge bospeentjes en lente-uitjes

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Besmeer de procureur met de Gentse mosterd en braad deze in de margarine goudbruin aan.

Blus de procureur af met de kippenbouillon en stoof hem op laag vuur in ongeveer twee en een half uur gaar.

Schil ondertussen de worteltjes en maak de lente-uitjes schoon. Stoof deze groenten drie minuten in de roomboter met wat overgebleven kippenbouillon.

Snijd de procureur in plakken en serveer deze op een warm bord met de worteltjes en lente-uitjes.

Kook het braadvocht in en gebruik dit als jus. Serveertip: eet er een lekkere smeu?ge aardappelgratin bij.

Bron: Proef...nr. 7 2010

Ingrediënten

750 g procureur
2 eetlepels Gentse mosterd
50 g margarine
1 liter kippenbouillon (pot)
1 bosje jonge bospeen
1 bos lente-uitjes
50 g roomboter