Procureur met geroosterde aardappels

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm d eoven voor op 150 graden Celsius en zet een bakje met water onder in de oven. Snijd het vlees in de lengte twee keer open zodat er een brede lap ontstaat (of vraag de Keurslager dit te doen). Wrijf het vlees in met het zout en peper, de knoflook, rozemarijn, citroenrasp en olijfolie. Rol het vlees strak op en zet het vast met een paar stukjes touw. Leg de rollade in een braadslee en giet er het citroensap en twee deciliter water bij. Braad de rollade in het midden van de oven in circa 2 uur bruin en gaar. Schep ondertussen de aardappels om met de rest van de ingredi?nten behalve de peterselie en spreid ze uit op een bakplaat.

Verhoog de ovenstand na 1.5 uur naar 200 graden Celcius en schuif de aardappels boven het vlees in de oven. na een half uur zijn zowel de aardappels als het vlees gaar en bruin. Bestrooi de aardappels met peterselie. Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de aardappels en de jus. Lekker met een groene salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

1 kg procureur
grof zeezout en versgemalen peper
2 teentjes knoflook, geperst
1 el verse rozemarijn
rasp en sap van 1/2 citroen
2 el olijfolie


Voor de aardappels:
750 roseval aardappels, gewassen en in stukken.
2 el olijfolie
zout en peper
2 blaadjes laurier, verkruimeld
handje bladpeterselie, gehakt

Keukengerei

rolladetouw braadslee