Procureur op z’n Schots

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels goed schoon en haal het oranje van de schil (met een citroentrekker) van ??n sinaasappel en pers de sinaasappel uit. Snijd de andere sinaasappel in schijven. Breng een laagje water aan de kook en laat de sinaasappelschilletjes 3 minuten blancheren. Spoel ze koud af, pers er het water uit en hak ze fijn.
Verwarm de boter en braad het vlees aan alle kanten bruin. Flambeer het vlees daarna met de whisky. Schenk het sinaasappelsap over het vlees en dan de bouillon. Voeg de schilletjes, wortel en de ui toe en leg een deksel op de pan. Laat het op klein vuur onder af en toe omdraaien 75 minuten zachtjes garen. Leg de laatste 10 minuten de sinaasappelschijven bij het vlees.
Snijd het vlees in plakken en leg ze samen met de sinaasappelschijven op een voorverwarmde schaal en houd warm. Zeef de saus boven een pannetje en kook in tot 1/3. Giet de saus over het vlees.

Bron: Koken met de Keurslager nr 1 2008

Ingrediënten

600 g procureur
2 sinaasappels
50 g boter
1 borrelglaasje whisky
1 dl runderbouillon
1 ui, fijngehakt
1/2 wortel, geschild en in kleine blokjes
zout en peper

Keukengerei

Voorverwarmde schaal