Proven?aalse bonenschotel met Casselerrib

  • 3 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de casselerrib in blokjes. Laat de groenten zonodig ontdooien en snijd zonodig klein.

Stap 2
Verhit de olijfolie in een pan en laat het vlees, de groenten en de kruiden kort fruiten. Zet een deksel op de pan en laat de groenten af en toe omscheppend op laag vuur circa 10 minuten stoven tot ze bijna gaar zijn.

Stap 3
Doe de bouillon en de bonen in tomatensaus in de pan, breng aan de kook en laat een paar minuten doorwarmen. Breng desgewenst verder op smaak met wat zout en/of peper. Lekker met knapperig boerenbrood en kruidenboter.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 95

Ingrediënten

250 gram casselerrib (rauw)
een pak gemengde soepgroenten, vers of uit de diepvries (circa 400 gram)
2 eetl. olijfolie
1 theel. gedroogde gemengde Proven?aalse kruiden
1/4 liter kippenbouillon (pot of tablet)
1 blik witte bonen in tomatensaus (800 gram)
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Braadpan