Proven?aalse lamsstoofpot

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Frans
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Kruid de lamsblokjes met zout en peper. Bak vervolgens de spekreepjes knapperig in 1 el olijfolie. Schep ze uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken. Roer 3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet en braad het vlees hierin rondom aan. Bak de sjalot en knoflook ongeveer een minuut mee. Voeg vervolgens tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, Proven?aalse kruiden, krieltjes en rode wijn toe en laat het geheel ongeveer 60 minuten zacht stoven. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en stoof dit nog circa 5-10 minuten mee samen met de spekreepjes en olijven. Breng de stoofpot op smaak met zout en peper en bind het geheel eventueel licht met aardappelzetmeel.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

750 g lamspoulet in blokjes (van de schouder)
100 g mager rookspek in reepjes
zout en versgemalen peper
verse Proven?aalse kruiden
4 el olijfolie
8 sjalotjes in kwartjes
6 tenen knoflook, in plakjes
1 el tomatenpuree
1 blik tomatenstukjes (400 g)
1 dl rode wijn
1 courgette
1 aubergine (klein)
75 g groene olijven met pit
400 gr krieltjes klein

Keukengerei

Braadpan