Quarterpounders met barbecuesaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussendoortje
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de saus bij voorkeur een paar dagen tevoren om de smaken goed te laten doortrekken. Snipper de ui en de knoflook en hak de bleekselderij en de worteltjes fijn.

Stap 2
Verhit de olie in een steelpan en laat de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Voeg de gezeefde tomaten, de basterdsuiker, het citroensap of de azijn, de laurierblaadjes en de Worcestershiresauce toe. Breng aan de kook en laat de saus regelmatig roerend circa 10 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de saus met de staafmixer of door een roerzeef. Laat de saus afkoelen en bewaar in een goed schoongemaakte en afgesloten pot in de koelkast. De saus is circa 1 week houdbaar.

Stap 3
Bestrijk de reuzenhamburgers aan beide kanten met olie en rooster ze op het rooster van de barbecue aan beide kanten mooi bruin.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

4 quarterpounders (reuzenhamburgers van mager rundvlees)
olie om te bestrijken
voor de barbecuesaus:
1 flinke ui
1-2 teentjes knoflook
1 steel bleekselderij
1-2 worteltjes
4 eetl. (olijf)olie
1 pakje gezeefde tomaten (500 gram)
1 eetl. bruine basterdsuiker
1 eetl. citroensap of azijn
2 laurierblaadjes
2 theel. worcestershiresaus
scheutje tabasco
zout

Keukengerei

Steelpan Staafmixer of roerzeef