Quiche Lorraine

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • > 60 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten) prik het blader- deeg overal in met een vork. Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen.

Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg.

Snijd de ham of het spek in kleine stukjes en bak deze bruin in een koekenpan.

Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa.

Voeg de geraspte kaas toe en doe de room of de melk bij het eimengsel en tenslotte het spek of de ham. Voeg een beetje peper en zout toe. Bij gebruik van spek alleen peper toevoegen.

Giet het eimengsel in de vorm. Let erop dat de ingredienten gelijkmatig verdeeld worden.

Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 tot 50 minuten gaar bakken. Begin op 180 ?C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 ?C. De bovenkant moet iets lichtbruin zijn en stevig aanvoelen.

Bron: proef 3 2011

Ingrediënten

7 of 8 plakjes bladerdeeg
8 grote eieren
200 ml room of melk
350 gram geraspte jonge kaas
200 gram ontbijtspek of ham