Quiche met Gandaham, prei en kaas

  • 0 personen
  • Vrij moeilijk
  • Tussendoortje
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven (met de
bakplaat) voor op 200?C.
Bekleed de taartvorm met het
(uitgerolde) bladerdeeg.
Zet tot verder gebruik in de
koelkast.
Snijd het lichtgekleurde deel
van de prei in smalle ringetjes,
was ze en laat ze goed uitlekken.
Snijd de ham in kleine blokjes.
Stap 2
Schep de prei, de ham en de
kaas in een grote kom door
elkaar en verdeel het mengsel
over de met deeg beklede
taartvorm. Klop de eieren, de
cr?me fra?che, de kerrie en wat
zout en peper (ham en kaas
zijn zout!) in de kom door elkaar
en giet dit mengsel vanuit het
midden over de taart.
Stap 3
Bak de quiche in 40 minuten
gaar en goudbruin, laat 5
minuten rusten en neem de
taart uit de vorm. Met sla is
dit een hoofdgerecht voor 4 of
een lunchgerecht voor 6 personen.
De quiche kan desgewenst van
tevoren worden gemaakt en
later worden opgewarmd.
Afdekken met aluminiumfolie en
circa 15 minuten in een op 150?C
voorverwarmde oven zetten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

250 gram bladerdeeg
(1 grote ronde plak of
6 vierkante plakjes
uit de diepvries)
2 middelgrote stelen prei
150 gram Gandaham,
in 3 dikke plakken
200 gram versgeraspte
belegen Goudse kaas
3 eieren
1 bekertje cr?me fra?che (125 g)
1 theel. kerrie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Taartvorm Evt. deegroller Vergiet Kom Garde