Quiche met saucijsjes

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng 300 gram bloem, 1 ei, 150 gram boter, 3 gram zout en 10 eetlepels water in een kom en kneed tot er een soepel deeg ontstaat.

Dek het deeg af met huishoudfolie en leg in de koelkast. Laat het afgedekt minstens 30 minuten rusten.

Voor u het deeg verder verwerkt: bestuif het werk-oppervlak met bloem en rol het deeg uit met een deegroller

Verwarm de oven op 180 graden.

Vet de quichevorm in en bekleed deze met het deeg. Snijd de vellen van de saucijsjes in en trek ze er af. Snijd het vlees in stukjes.

Doe de preiringen, de worst en de kaas in een kom, schep doorelkaar en verdeel het mengsel over de deegbodem.

Klop de eieren los met de slagroom en de uitgeperste knoflook,
rasp wat nootmuskaat erover en verdeel het mengsel over de taart.

Bak deze (ongeveer 35 minuten) in de oven.

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

quichedeeg: 300 gram bloem, 1 ei, 150 gram boter, 3 gram zout en 10 eetlepels water
3 eieren
2 preien, in smalle halve ringetjes gesneden
125 ml slagroom
3 saucijzen, naturel gekruid
200 g versgeraspte belegen Goudse kaas
teentje knoflook, uitgeperst
vers geraspte nootmuskaat