Reerug met oesterzwammenjus, citroenrisotto en stoofpeertjes

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng de bloem met kardemonpoeder, zout en peper en besmeer hiermee het vlees. Verwarm 20 gram boter met de olijfolie, bak hierin het vlees snel rondom bruin en haal het vervolgens uit de pan.

Smelt de rest van de roomboter in een braadpan en smoor hierin de oesterzwammen. Voeg de bouillon toe met de wijn, leg het vlees in de pan en plaats het geheel zonder deksel in de voorverwarmde oven. Laat het vlees 10 minuten garen tot het vanbinnen mooi
ros? is. Serveer met citroenrisotto en stoofpeertjes.

Ingrediënten

- 500 g reerugfilet
- 400 g oesterzwammen
- 250 ml paddenstoelenbouillon
- 70 g bakboter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kardemompoeder
- 3 eetlepels bloem
- 50 ml madeirawijn