Rendang

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Fruit de ui, knoflook en trassie – voor de boemboe – aan in wat olijfolie. Doe er korianderzaad, komijnzaad, kurkuma en sambal bij. Voeg vervolgens ook limoensap en -rasp toe en citroengras, gember en laurierblaadjes. Doe daar de kokosroom en bouillon bij met de kokosrasp en laat het geheel een klein uurtje pruttelen.

Kruid het vlees met zout en peper en bak het vlees rondom aan in 3 eetlepels olijfolie. Voeg het toe aan de boemboe die je net hebt bereid.

Laat het vlees 3 uur zachtjes garen in de pan in een verwarmde oven op 110 graden of op een laag pitje op het vuur. Haal daarna het deksel van de pan en laat de saus verder inkoken totdat deze bijna helemaal verdampt is en verwijder de laurierblaadjes en de citroengrasstengels.

Serveer de rendang met jasmijnrijst en garneer dit met een mooi bloemetje, korianderblaadjes en een paar druppeltjes kokosmelk.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 800 g sukade, in grove stukken gesneden
- 2 rode uien, gesnipperd
- 5 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels trassie
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad
- 1 eetlepel gemalen komijnzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 2 eetlepels sambal
- 1 limoen, het sap en de rasp
- 400 g kokosroom
- 4 stengels citroengras, ingesneden
- 3 cm gember, geschild en geraspt
- 2 laurierblaadjes
- 400 ml sterke rundvleesbouillon
- 50 g kokosrasp
- 250 g jasmijnrijst
- 10 eetbare kleurrijke bloemetjes
- 12 kleine takjes koriander
- Olijfolie
- Peper en zout