Retro vink met pasta?salade carbonara

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout beetgaar. Giet de pasta af en roer de mascarpone erdoor. Breng de doperwten met een laagje water en zout aan de kook en laat ze ??n minuut koken. Giet ze af, spoel met koud water af en roer ze door de romige pasta. Laat op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan bruin. Haal ze uit de pan en bewaar ze voor later. Snijd het ontbijtspek in stukjes en bak ze in dezelfde koekenpan knapperig en bruin. Doe de spekjes met bakvet, geraspte parmezaan en zongedroogde tomaatjes bij de pasta en schep alles goed door elkaar, breng op smaak met zout en versgemalen peper. Bestrooi de pastasalade met de pijnboompitjes.

Stap 3
Verwarm ondertussen de boter in de koekenpan en bak de Retro vinken om en om bruin. Giet een paar eetlepels water in de pan en laat de vinken in 12 minuten gaar worden. Draai af en toe om.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

4x Retro vink
150 g ontbijtspekplakjes
300 g fusilli
zout
100 g mascarpone
200 g doperwten (diepvries)
50 g pijnboompitjes
100 g versgeraspte parmezaan
25 g zongedroogde tomaatjes op olie, fijngesneden
versgemalen peper
2 el boter

Keukengerei

Kookpan Koekenpan