Reuzenschelpen gevuld met truffelgehakt en paddenstoelen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Fruit het sjalotje in een koekenpan
met warme olijfolie.
Voeg de gesneden paddenstoelen
toe en bak deze even
mee. Voeg het gehakt toe en
bak dit rul. Breng het op
smaak met zout en peper en
schep er de paddenstoelentruffeltapenade
doorheen.
Voeg er vervolgens de ricotta
aan toe, roer het goed door
elkaar en verwarm het geheel.

Kook ondertussen de
reuzenschelpen
volgens de
beschrijving op de verpakking
en laat deze goed uitlekken.

Vul de schelpen met het
gehaktmengsel
en leg 5
schelpen
op een bord.

Druppel er wat truffelolie
overheen en garneer dit
gerecht
met de fijngehakte
peterselie.

Ingrediënten

250 g kalfsgehakt
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
100 g gemengde paddenstoelen, fijngesneden
2-3 eetlepels truffelolie
4 eetlepels paddenstoelen-truffeltapenade
200 g ricotta
20 reuzenschelpen-pasta
2 eetlepels peterselie, fijngehakt