Ribeye uit Jamaica

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Pureer de ingredi?nten voor de Jerkpasta in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg voor een dunner gladder mengsel wat azijn of olie toe.

Stap 2
Bestrijk de ribeyes royaal met de pasta en laat die even intrekken.

Stap 3
Rooster het vlees aan beide zijden 3-4 minuten, afhankelijk van de dikte en strijk er tijdens het roosteren nog wat van de pasta op.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 5

Ingrediënten

Ribeyes (totaal 600 g)
Voor de Jerkpasta:
2 rode Spaanse pepers
50 gram gehakte bieslook (vers of diepvries)
1/2 theel. knoflookpoeder of 2 teentjes geperste knoflook
mespunt knoflook
mespunt nootmuskaat
mespunt kaneel
mespunt gemalen zwarte peper
1/2 theel. zout
eventueel azijn, arachide- of zonnebloemolie

Keukengerei

Keukenmachine of staafmixer