Ribeye uit Jamaica
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
- Internationaal
- Barbecue
Stap 1
Pureer de ingredi?nten voor de Jerkpasta in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg voor een dunner gladder mengsel wat azijn of olie toe.
Stap 2
Bestrijk de ribeyes royaal met de pasta en laat die even intrekken.
Stap 3
Rooster het vlees aan beide zijden 3-4 minuten, afhankelijk van de dikte en strijk er tijdens het roosteren nog wat van de pasta op.
Ribeyes (totaal 600 g)
Voor de Jerkpasta:
2 rode Spaanse pepers
50 gram gehakte bieslook (vers of diepvries)
1/2 theel. knoflookpoeder of 2 teentjes geperste knoflook
mespunt knoflook
mespunt nootmuskaat
mespunt kaneel
mespunt gemalen zwarte peper
1/2 theel. zout
eventueel azijn, arachide- of zonnebloemolie
Keukenmachine of staafmixer